VALJASTAMASSA TIIMISI

menestykseen

Psykologinen turvallisuus

Menestyvän tiimin tärkein tekijä

Psykologinen turvallisuus on välttämätön tekijä, jos halutaan luoda kommunikoiva, yhteistyökykyinen, kokeilunhaluinen ja työntekijöiden hyvinvoinnin turvaava ilmapiiri. Tällaisissa tiimeissä myös vaihtuvuus on pienempi.

Lähes kaikki tänä päivänä luodut tuotteet tai palvelut vaativat hyvää ihmisten välistä yhteistyötä. Jotta tiimin täysi potentiaali saadaan valjastettua käyttöön, tulee luoda kulttuuri, jossa ihmiset eivät koe avun pyytämisen, ideoiden esittämisen tai virheiden myöntämisen olevan rangaistavaa.

Psykologisen turvallisuuden

tiimivalmennus

Osallistavan valmennuksen tarkoitus on auttaa kehittämään tiimin yhteistä innovaatio- ja oppimiskykyä, ryhmätyötaitoja sekä sitouttaa työntekijöitä.

Tämä valmennus on tarkoitettu alasta riippumatta max. 20 hengen tiimeille, joiden työtehtäviin kuuluu jossain määrin uuden luominen. Valmennus järjestetään koko tiimille lähtökohtaisesti paikan päällä asiakasyrityksen tiloissa.

Psykologisen turvallisuuden valmennus koostuu anonyymistä alkukartoituskyselystä, neljästä noin kahden tunnin työpajasta sekä toimintasuunnitelman laatimisesta psykologisen turvallisuuden kehittämiseksi.

(ALV 0%)

alk. 4700€

Olen Pyry

TIIMIVALJASTAJA

Loin psykologisen turvallisuuden valmennuksen, koska koen, että suomalainen työelämä kaipaa muutosta. Työelämä ei kykene toimimaan kestävällä tasolla pitkään, jos yrityksissä ei uskalleta ottaa haasteita esille, esittää uusia ideoita tai ilmoittaa tehdystä virheestä ja pyytää apua. Miten tällainen yritys pystyy vastaamaan markkinaympäristönsä muutoksiin?

Ymmärrän, että työelämä on liiketoimintaa ja siihen liittyy aina tarkastelu, mitä viivan alle jää. Kun aletaan tarkastelemaan, mitä ominaisuuksia se tiimiltä vaatii, että päästään koviin tavoitteisiin, aletaan olemaan psykologisen turvallisuuden äärellä.

Missioni on valjastaa tiimien täysi potentiaali käytäntöön. Aloitetaanko muutos teidänkin yrityksessä?

  • "Psykologisen turvallisuuden valmennussarja oli erinomaisesti rakennettu, käytännönläheinen ja sisälsi kivoja harjoituksia. Tiimi tykkäsi valmennuksesta ja koki sen hyödyllisenä apuna tiimin psykologisen turvallisuuden ymmärtämiseen ja rakentamiseen. Pyryn valmennus- ja viestintätyyli on selkeä ja innostava. Suosittelen valmennusta ehdottomasti.”

    Rosanna, Agile Coach, OP-Ryhmä

  • “Valmennus oli kiinnostava ja aika meni nopeasti. Aihe on erittäin ajankohtainen! Tykkäsin siitä, miten valmennus oli rakennettu. Hienoa, että saatiin porukassa pohtia asioita – näin tuli esiin myös sellaisia näkökulmia, mitä ei itse osannut heti ajatella.”

    Helin, varapuheenjohtaja, Kouvolan Nuorkauppakamari Ry

  • “Pienryhmätyöskentely omalla porukalla loi turvallisen ja helpon ympäristön keskustelulle ja syvensi ryhmän luottamusta. Sain monia hyödyllisiä käytännön vinkkejä oman johtamistyöskentelyn kehittämiseen. Valmennus herätti paljon uusia ajattelumalleja siitä, kuinka toiset yksilöt voi paremmin ottaa huomioon. Kaiken kaikkiaan erinomainen koulutus. jota suosittelen kaikille asiantuntijatiimeille.”

    Janita, puheenjohtaja, Pirkanmaan Nuorkauppakamari Ry

 usein kysyttyjä kysymyksiä

  • Tiimin yhteinen kokemus siitä, että esimerkiksi avun pyytäminen, virheiden myöntäminen tai uusien ajatusten esittäminen ei ole rangaistavaa.

  • Voi. Mittaamisen voi tehdä yksilöllisen kyselyn avulla, johon vastaa koko tiimi.

    Löydät kyselyn blogipostauksestani “Voiko psykologista turvallisuutta mitata?”

  • Psykologinen turvallisuus vaikuttaa moneen asiaan, esimerkiksi:

    • Virheistä raportoidaan herkemmin

    • Ideoita ja näkökulmia jaetaan enemmän

    • Tiimin innovointikyky vahvistuu

    • Sitouttaa työntekijöitä

    • Vähentää psyykkisistä syistä johtuvia sairauspoissaoloja

    • Nopeuttaa ongelmanratkaisukykyä

    • Lisää riskinottokykyä

    • Parantaa tuottavuutta

  • Kyllä. Tunnetuimpia tutkimuksia ovat esimerkiksi:

    • Duhigg (2016): What Google learned from its quest to build the perfect team

    • Handelsleben & Ratchet (2008): The role of continuous quality improvement and psychological safety in predicting work–arounds

    • Singh, Winkel & Selvarajan (2013): Managing diversity at work: Does psychological safety hold the key to racial differences in employee performance?

varaa ilmainen

alkukartoitus

Laita viestiä, jos haluat kuulla miten valmennus soveltuisi teidän tiimillenne. Viestin lähettäminen ei sido mihinkään ja alkukartoitus on täysin maksuton.